Fratelli Ferrero

Den spæde start : Settimo Giuseppe

Fratelli Ferrero’s historie starter tilbage I det tidlige 20’ århundrede i den lille by Annunziata, da Settimo Giuseppe, Renato’s fædrene bedstefar, startede forretningen På trods af firmaets varierede natur, blev den dyrebare Nebbiolo drue allerede dengang hældt på flaske.

Plaketten, som han blev tildelt af by...

Den spæde start : Settimo Giuseppe

Fratelli Ferrero’s historie starter tilbage I det tidlige 20’ århundrede i den lille by Annunziata, da Settimo Giuseppe, Renato’s fædrene bedstefar, startede forretningen På trods af firmaets varierede natur, blev den dyrebare Nebbiolo drue allerede dengang hældt på flaske.

Plaketten, som han blev tildelt af byen La Morra i 1933, vidner om den passion og det engagement, som altid har karakteriseret Fratelli Ferrero vingården.

 

Under anden verdenskrig blev vinstokkene fjernet, for at gøre plads til korn. Under samme periode blev Europa ramt af den ødelæggende phylloxera epidemi. Phylloxera lusen, et insekt importeret fra Amerika, lever på vinstokkenes rod, spiser deraf, og er ekstremt ødelæggende for vinstokkene.

1950’erne : Lorenzo Ferrero

I 1950’erne beplantede Lorenzo Ferrero, Renato’s far, igen familiens marker med vinstokke. Han podede de lokale vinstokke med Amerikanske, de eneste der kunne modstå lus. Dengang blev de producerede druer delvist hældt på flaske og delvist solgt, og på den måde skabte Lorenzo sit lille marked. Nebbiolo druen blev allerede dengang hældt på flaske, mens andre vine mest blev solgt i bulk.

Grundet faderens alt for tidlige død tilbage i 1966, satte firmaet tempoet ned.

 

Den tredje generation: Renato and Nina Ferrero

Senere begyndte en ung Renato og hans ældre bror igen at lave vin, og introducerede i 80’erne, via deres hårde arbejde, DOC certificeringen. I samme periode forlod Renato’s bror imidlertid firmaet grundet dets forholdsvis lille størrelse. Siden den dag har Renato lagt sit liv og sjæl i det firma, som han arvede fra sin far og bedstefar, og sagte men sikkert, begyndte firmaet igen at gro.

I 90’erne kom Nina ind I firmaet ved sin mands side, og er manager for vingården med fokus på velkomst af gæster til vinkælderen, deres ferie lejligheder på vingården samt vinsmagninger.

Idag har Fratelli Ferrero omkring 5 hektarer vinmarker, hvor de tre er ejede, og der produceres totalt ca. 25.000 flasker årligt. 

Manzoni vinkælderen

Familiens gamle hjem, beliggende I Annunziata, blev bygget helt tilbage i 1750, ved at bruge en helt speciel byggeteknik. Husets fundament, som er kælderen hvor vingårdens Barolo Manzoni i dag lagres, blev bygget ved at udgrave kælderens vægge, og derefter lægge murstenene ovenpå jorden. Når væggene og loftet var færdig, blev kælderen gravet ud.

Kælderen bærer den dag i dag stadig præg af dengang, den blev bygget : Et stampet jordgulv, et ujævt rum med vægge lavet af ”sas”, en type sand, der når den er størknet, bliver ekstremt solid og stabil.

Denne vinkælder er en sand skattekiste. Hvis væggene kunne tale ville de fortælle om det mysterium, der svæver over en mærkelig flaske, som Renato fandt under renoverings arbejde i kælderen. En Moet et Chandon magnum flaske dateret år 1900. En flaske fra en af verdens vigtigste og mest  kendte vingårde.

Se mere

Fratelli Ferrero  There is 1 product.

Showing 1 - 1 of 1 item
Showing 1 - 1 of 1 item