Terre di Pietra


 

OPDATERING
Laura døde pludselig i februar 2017, noget der først er kommet mig for øre her i november, og efterlader den Venetianske vinverden et geni mindre. Jeg nåede desværre aldrig at træffe denne energiske vinmager. Havde håbet at møde hende og Cristiano og høre om deres vingård og drømme for fremtiden på mit besøg til april 2018, men det s...


 

OPDATERING
Laura døde pludselig i februar 2017, noget der først er kommet mig for øre her i november, og efterlader den Venetianske vinverden et geni mindre. Jeg nåede desværre aldrig at træffe denne energiske vinmager. Havde håbet at møde hende og Cristiano og høre om deres vingård og drømme for fremtiden på mit besøg til april 2018, men det skulle altså ikke være. 
Jeg lader billedet stå til ære og minde om et vingeni....buon viaggio!!!

Terre di Pietra ”Stenjorden” er en af Valpolicella’s mindste vingårde med en årlig produktion på små 10.000 flasker kvalitetsvin årligt. Terre di Pietra ligger er bosiddende i den lille by San Martino BA (Buon Albergo) ikke mere end 9 km fra den pulserende storby Verona og ikke mere end 40 km fra Gardasøen.

Vinmarkerne er beliggende ved Torbe i Negrar i Valpolicella’s Classico område, og her driver Laura sammen med sin mand Cristiano deres biodynamiske vingård på 2,5 hektar stenet markjord, der gør det stort set umuligt for store maskiner at komme frem. Derfor er beliggenheden helt perfekt til en biodynamisk vingård, hvor al produktion foregår ved hjælp af absolut ingen maskiner – kun de bare hænder. Sprøjtemidler og kemikalier forekommer således heller ikke i produktionen. Kun tilsætning af sulfitter og filtrering.Herfra kom de første flasker tilbage i 2010, og produktionen omfatter i dag 6 forskellige vine : Veronese Bianco ”Qercia Laboriosa”, Valpolicella ”Stelar” DOC, Valpolicella Superioe ”Vigna del Peste” DOC, Valpolicella Classico Superioe ”Mesal” DOC, Amarone della Valpolicella Classico ”Rosson” DOCG samt den meget velsmagende Veronese Rosso IGT ”Rabiosa”. Rabiosa er lidt af en raritet på de kanter, da den er lavet af en Fransk krydsningsdrue ved navn Marselan (krydsning af Grenache og Cabernet Sauvignon). Denne drue forekommer normalt kun i det sydlige Frankrig, og den giver vinen en meget frugtrig duft og smag, som kan minde om Zinfandel/Primitivo vine. Denne vin produceres der kun ca.1000 flasker af årligt.

Se mere

Terre di Pietra  There are 4 products.

Showing 1 - 4 of 4 items
Showing 1 - 4 of 4 items