Piemonte   There are 3 products.

Underkategorier

  • Fratelli Ferrero

    Den spæde start : Settimo Giuseppe

    Fratelli Ferrero’s historie starter tilbage I det tidlige 20’ århundrede i den lille by Annunziata, da Settimo Giuseppe, Renato’s fædrene bedstefar, startede forretningen På trods af firmaets varierede natur, blev den dyrebare Nebbiolo drue allerede dengang hældt på flaske.

    Plaketten, som han blev tildelt af byen La Morra i 1933, vidner om den passion og det engagement, som altid har karakteriseret Fratelli Ferrero vingården.

    Under anden verdenskrig blev vinstokkene fjernet, for at gøre plads til korn. Under samme periode blev Europa ramt af den ødelæggende phylloxera epidemi. Phylloxera lusen, et insekt importeret fra Amerika, lever på vinstokkenes rod, spiser deraf, og er ekstremt ødelæggende for vinstokkene.

    1950’erne : Lorenzo Ferrero

    I 1950’erne beplantede Lorenzo Ferrero, Renato’s far, igen familiens marker med vinstokke. Han podede de lokale vinstokke med Amerikanske, de eneste der kunne modstå lus. Dengang blev de producerede druer delvist hældt på flaske og delvist solgt, og på den måde skabte Lorenzo sit lille marked. Nebbiolo druen blev allerede dengang hældt på flaske, mens andre vine mest blev solgt i bulk.

    Grundet faderens alt for tidlige død tilbage i 1966, satte firmaet tempoet ned.

     

    Den tredje generation: Renato and Nina Ferrero

    Senere begyndte en ung Renato og hans ældre bror igen at lave vin, og introducerede i 80’erne, via deres hårde arbejde, DOC certificeringen. I samme periode forlod Renato’s bror imidlertid firmaet grundet dets forholdsvis lille størrelse. Siden den dag har Renato lagt sit liv og sjæl i det firma, som han arvede fra sin far og bedstefar, og sagte men sikkert, begyndte firmaet igen at gro.

    I 90’erne kom Nina ind I firmaet ved sin mands side, og er manager for vingården med fokus på velkomst af gæster til vinkælderen, deres ferie lejligheder på vingården samt vinsmagninger.

    Idag har Fratelli Ferrero omkring 5 hektarer vinmarker, hvor de tre er ejede, og der produceres totalt ca. 25.000 flasker årligt. 

    Manzoni vinkælderen

    Familiens gamle hjem, beliggende I Annunziata, blev bygget helt tilbage i 1750, ved at bruge en helt speciel byggeteknik. Husets fundament, som er kælderen hvor vingårdens Barolo Manzoni i dag lagres, blev bygget ved at udgrave kælderens vægge, og derefter lægge murstenene ovenpå jorden. Når væggene og loftet var færdig, blev kælderen gravet ud.

    Kælderen bærer den dag i dag stadig præg af dengang, den blev bygget : Et stampet jordgulv, et ujævt rum med vægge lavet af ”sas”, en type sand, der når den er størknet, bliver ekstremt solid og stabil.

    Denne vinkælder er en sand skattekiste. Hvis væggene kunne tale ville de fortælle om det mysterium, der svæver over en mærkelig flaske, som Renato fandt under renoverings arbejde i kælderen. En Moet et Chandon magnum flaske dateret år 1900. En flaske fra en af verdens vigtigste og mest  kendte vingårde.

  • Forteto della Luja

    Jeg stiftede første gang bekendtskab med denne lille biologiske oase, da jeg planlagde en vandretur fra Skagen til Italien. Planen i Italien var at besøge så mange forskellige typer vingårde som muligt, udover selvfølgelig vandreturens oplevelser. Så langt kom jeg desværre ikke, da knæet i Köln ikke havde lyst til at være med længere. Efter hjemkomsten fra vandreturen blev en del af vingårdene glemt, mens andre fortsat var i hukommelsen, da jeg stiftede Vinhoest.dk

    Da jeg i starten af 2018 af min svigerinde blev anbefalet en fantastisk Moscato di Asti, reagerede jeg ved at undersøge denne Asti lidt nærmere. Til min store overraskelse var vinen fra Forteto della Luja, og jeg bestilte straks en flaske for at smage, om det nu også var noget, der kunne være aktuelt for Vinhoest.dk
    Vinen var intet mindre end fantastisk, og der blev planlagt et besøg til vingården i forbindelse med forårsturen til Italien i april 2018 sammen med min bror.



    Vingården er beliggende højt oppe i bjergene, midt mellem Alba og Acqui Terme. Fra Loazzolo går vejen ad snoede, stejle bjerg-veje op til en ret så bumpet grusvej, der fører ned til selve vingården.

    Selve vingården stammer helt tilbage til 185o’erne – enkelte bygninger kan sågar spores tilbage til sent i 1700 tallet – og drives i dag af Giovanni Scaglione og hans søster Silvia.

    Vingården er også registreret WWF habitat, og er hjemsted for en mængde sjældne orkidéer, sommerfugle og insekter. Dyrelivet på og omkring vingården er rigt. Her findes bl.a. hjort, vildsvin, grævlinge, ræve, egern etc.

    Og aprospros dyr – der findes ingen motoriserede køretøjer i høsten eller produktionen. Vinstokkene gror på så stejle skrænter, at det ikke er muligt for selv en ATV at komme rundt. Ved arbejdet i markerne er derfor gårdens trofaste hest det vigtigste hjælpemiddel.



    Forteto della Luja anvender absolut INGEN former for kemiske hjælpemidler i deres dyrkning af druerne eller i selve vinproduktionen.

    Gødningen sker ved hjælp af blomster, græs og andre plante sorter, der gror mellem vinstokkene. Græsset bliver slået en gang om året, og får lov til at ligge og derved virke som gødning. I produktionen af vin anvendes der kun druernes naturlige gæring. Som et lille plus kommer al vingårdens strøm fra solcelle anlæg.

    Udskiftning af vinstokkene sker kun, når vinstokkene ikke længere kan reddes og i et tempo på maks 2% om året. Enkelte af gårdens vinstokke er over 100 år gamle.



    Så er I på jagt efter kvalitetsvin, lavet uden nogen former for kemiske hjælpemidler og med stor fokus på naturen omkring vingården, så er vinene fra Forteto della Luja ikke til at komme udenom.

     

    Forteto della Luja producerer 5 forskellige vine :

    -       Mon Ross (Rødvin)

    -       Le Grive (Rødvin)

    -       Piasa San Maurizio (Mousserende vin – Moscato di Asti)

    -       Piasa Rischei/Forteto della Luja (Dessertvin)

    -       Pian dei Sogni (Dessertvin/Brachetto)


Showing 1 - 3 of 3 items
Showing 1 - 3 of 3 items